wouter-header

 

 

 

CONTACT

info@wouterberns.nl
T +31 (0) 6 129 285 16

Van 1 november t/m 31 maart 2022 in Galerie Tripmaker:

In Galerie Tripmaker is vanaf 3 september Wouter Berns – in verf verteld te bezoeken. Op een speels filosofische wijze vertelt en verbeeldt Berns in zijn schilderijen over wat is en zou kunnen zijn. Deze expositie is gratis, (bijna) elk weekend te bezoeken en duurt tot en met 31 maart 2022. (NB: zondag 5 december zijn we gesloten)

 

tripmaker-stoepbord-0921.jpg

 

Een sleutelstuk in de expositie is ‘the red line’ (80 x 120 cm, acryl op doek, 2020). Op dit doek trekt een man met een enorme, rode penseel tegen een blauwe achtergrond een kwart cirkel om zich hen trekt. Het schilderij gaat over de mens en zijn vrije ruimte; trek je een streep om jezelf af te schermen of om in alle vrijheid je eigen veilige ruimte te markeren? Een werk met als thema ‘tot hier en niet verder’. ( The red line is inmiddels verkocht...)

 

 

Galerie Tripmaker

Galerie Tripmaker is een galerie voor realistische, figuratieve, verhalende kunst. Het is de thuisbasis van kunstschilder Wouter Berns en is gevestigd aan de Oudestraat 190 in de belangrijkste winkelstraat van de Hanzestad Kampen. De kerncollectie bestaat uit Berns' schilderijen.

Rond 1500 woonde in het pand waar Galerie Tripmaker is gevestigd een rijke bierbrouwer, Dirick Tripmaker. De naam van de galerie komt dus niet zomaar uit de lucht vallen. Bovendien is  kunstschilder Wouter Berns een professionele tripmaker als je uitgaat van het creatieve en artistieke proces waar hij doorheen gaat om tot zijn fantasievolle, verhalende schilderijen te komen. Schilderen is voor hem als een reis waarop andere werelden worden ontdekt en nieuwe wegen worden gevonden.  Zo verbindt de naam Galerie Tripmaker het rijke Kamper verleden met het kunstzinnige heden.

 

Galerie TripmakerOudestraat 190, 8261 CW in Kampen

Open: Vrijdag, Zaterdag en Zondag  van 1300-1700 uur. 

Uiteraard zijn we ook open op afspraak.

tel:  +31 (0) 612 928 516 

 

freddy_schinkel_galerie_tripmaker.jpeg

foto: Freddy Schinkel